maanantai 15. heinäkuuta 2013

Eihän se mennyt ihan niin kuin Strömsössä

Yön aikana kekker boissit oli muuttunut pokker feisseiksi ja aamupalalla oltiin hiljaista poikaa. Töykeän palvelun säestyksellä saimme tilattua köyhän englantilaisen aamiaisen. Aamupalan jälkeen otimme vielä pienet torkut hotellihuoneessa. Varasimme vielä lauttamatkan iltaa varten, päästäksemme takaisin koti Suomeen.

Ajelimme vielä rauhassa pitkin Riikan katuja ja katselimme maisemia. Kun iso tie alkoi, niin Jackson avasi vähän kattoluukkua. Hetken kuluttua kattoluukko repeytyi irti saranoiltaan ja takana tuleva auto teki väistöliikkeen renkaat ulvoen. No eipä tuo osunut ja kattoikkuna on muutenkin ihan jees kauniina kesäpäivänä. Muillakin näytti olleen tänään romua ilmassa.


Ilmastointi toimii vihdoinkin


 Tuuli vei myllyn


 Autoilua Latviassa


Koska tie kulki pitkin kauniita Itä-Meren rantoja, kävimme uimassa ja heittelimme jenkkifutista. Pysähdyimme Pärnussä etsimään viinakauppaa tuliasia varten, mutta hintataso oli Suomen luokkaa, joten mitään ei tarttunut.


Rantamaisemissa


Edelleen rantamaisemissa


Ajoimme satamaan ja hamstrasimme auton täyteen olutlaatikoita ja viinapulloja. Janus oli jo maksanut risteilyn etukäteen visalla, joten aloimme tsekkailla lähtöselvitystä. Portilla oli kuitenkin rauhallista, ja huomasimme ettemme ehtisikään laivaan. Laiva nimittäin lähtisi tunnin päästä Helsingistä! No, pikku virheitä sinne tänne, ei ollut kun 120 euroa :D


Lasti


Nieleskelimme vähän aikaa kiukkua ja varasimme uuden risteilyn samalle illalle, oikein hytin kanssa. Ajan kuluksi ajelimme uudella avoautollamme pitkin vanhan kaupungin katuja ja sitten tietty iltaoluilla.


 Nyrkit


Vanahassa kaupungissa



Mike C pukilla


Myöhemmin sataman porteilla jono pysähteli välillä pitemmän tovin. Kokeilimme ajaa yhden autovälin kuten Toyota Prius eli sähköllä. Startti vinkaisi vihaisesti ja lopetti toimintansa. Olimme keskellä autojonoa, eikä auto käynnistynyt. Hyvältä näyttää. Janus ja Mike Cee yritti työntää autoa liikkeelle ja Jackson yritti dieseliä käyntiin. Eihän se auttanut muuta kuin romut pois kontista ja kone esille. Startti ei käynnistynyt vasaralla eikä apuvirralla. Etummainen auto oli jo lipunut kauemmaksi, joten nyt kokeiltaisiin kova vauhtista mäkistarttia. Karamelli puskettiin autojen välissä valon nopeuteen ja kone rysähti käyntiin 5 senttiä ennen seuraavan auton takapuskuria. JOB WELL DONE. Ny laivaan kaljalle.


 Startilla eteenpäin


Starttailun jälkeen rassailtiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti