sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Tseck please

Kahden päivän, jopa agressiiviseksi kuvailtava matkustaminen  helteessä oli tehnyt tehtävänsä ja aamulla hotel Caravellen ilmasto oli käsin kosketeltavissa. Flunssan poikanen oli tukkinut jo eilen Jacksonin nenänreijät, tänään Januksen. Leukaa rinnasta nostatti kuitenkin tieto, että tänään päästäisiin hotellin lakanoihin ja tutustumaan Prahaan.  Yöpymispaikan rekkaparkista löytyi Kentakilainen kanasyöttölä, jossa haukkasime aamupalan ja varasimme hotellin. Päivitettiin siinä sivussa nelisen tuntia blogiakin.



Paremaa huomenta


Toimistolla

Tämän päivän siirtymä oli asiallinen 40 km , jossa Karamelli tuskin ehtisi saavuttaa edes suomalaista yleisrajoitusta. Takana oli taittunut tähän mennessä 4700 km. Loppumatkan suuntimista Tsekeistä Suomeen helpottaa se, että vanhan Neuvosto maan raja ylitettyä navigaattori alkoi näyttää pelkkää tähtitaivasta. Eipähän tarvitse ajaa enää monta kertaa samoista tietulleista, kuten Ranskassa ohjastettiin.

Hotellimme Abe löytyi keskustan läheisyydessä ja kustansi aamupaloimeen 59€. Ei paha. Huljutteluhuollon jälkeen otimme suunnaksi Prguen keskustan ja paikallisen ravintolan, josta saisimme paljon kehuttua tsekkiläistä liharuokaa ja olutta.

Prahan potut

Syönnin jälkeen pööpöiltiin kaupungilla, jossa kuultiinkin jo melko paljon suomea. Romukauppiaat tyrkyttivät matkamuistoja suomeksi ja muutenkin keskusta oli melkoinen turistirysä.

Pööpöilyä Prahan kaduilla

Mahat turvonneena laahustimme käppäilä vanhan kaupungin ytimeen, jossa oli turistille kuin turistille kaikkea tarjottavaa. Koska olimme suomalaisia Tsekissä niin tietenkin joimme kaljaa irlantilaisessa pupissa. Pupi oli kuitenkin täynnä turkulaisia, joten lähdimme saalistamaan paikallista tanssiravintolaa.

Vainumme ajoi meidät Maxium Bar:iin, jossa kauniit naiset tanssivat korokkeilla, pehmeää platinumia tarjottiin tiskiltä suoraan suuhun. DJ:tä säesti välillä merirosvoviulisti, oikea piraatti. Viulun vingutuksen ja tanssilavalla sätkimisen jälkeen kävimme vielä kotimatkalla Music barissa huuhtomassa suun Ruski Standardilla nukkumiskuntoon.

Piraatti



Ruski Standardit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti